Custom Fitting

.

Hos oss på Troxhammar Golf Academy spelar väder och årstid ingen roll. Custom fittings görs under hela året i vår studio. Vi jobbar med Cobra Puma golf & Callaway.

När vi gör Custom fitting använder vi oss av Flightscope.

Custom fitting är att skräddarsy utrustning tillsammans med en PGA Professional. Att köpa ny utrustning är en stor investering och det är viktigt att klubborna passar dig som golfare. Vi är alla olika och därför behöver vi klubbor som är anpassade just efter våra fysiska förutsättningar. Det kommer definitivt underlätta spelet.

Golfspelet är tillräckligt svårt som det är, så varför inte göra det lite lättare genom att använda utrustning som är specialanpassat för dig.

En Custom Fitting för järnklubbor eller driver tar 50 minuter.

Kontakta gärna oss om du vill boka tid eller har frågor och funderingar kring Custom  Fitting !

Kosttnad 600:-

Medlemserbjudande 50% 15 april – 15 Maj

Medlem på Troxhammar GK som bokar en custom hos oss och köper en driver, fairwaywood, hybrid eller järnset betalar endast halva kostnaden för en custom –fitting.

Custom fitting

Vi bestämmer längden på klubban beroende på din kroppsbyggnad och uppställning

Vi ser till att klubban har rätt lie beroende på klubbans längd

Vi mäter din svinghastighet för att bestämma vilket skaft som passar bäst för just dig.

Vi väljer tillsammans ut vilket klubbhuvud som passar bäst för dig.

Vi bestämmer greppsort och tjocklek på greppet

Du slår med din testklubba för att se hur bollen flyger – Oerhört viktigt!

Du har skräddarsydda klubbor!

Vad är Flightscope för något??

Flightscope är en radar som mäter din bollflykt från de att bollen lyfter tills dess att den tar mark. Flightscopen ger flera olika värden vilket ger ökad förståele för hur detta påverkar din bollflykt. Du kanske vill få svar på varför bollen hela tiden skruvar till höger, hur du kan få ut mera längd eller rent av få reda på hur långt du slår?

Fördelen med Flightscopen är att den går att använda både utomhus och inomhus.

Exempel på värden som Flightscope ger är:

• Svingspår
  • Bladets position
  • Infallsvinkel
  • Spin
  • Svingriktning
  • Dynamisk loft i träffen.
  • Total längd
  • Carry

FLIGTSCOPE SKILLS

Flightscope har även ett skills game (combine test) där man kan sätta upp ett test där man ska slå olika klubbor och längder. Tester räknar ut en poäng efter hur nära du kommer avståndet och flaggan. Ett riktigt roligt och effektivt sätt att träna på!