Månadens konstnär juli

I krogen hänger en ny konstnär ut sina alster varje månad. Nedan finns en presentation av månadens konstnär.

Ewa Helzen

I början på 2000-talet bodde jag några år i Tyskland där jag började måla. Min utbildning har jag fått i Berlin, Sverige och Malta för olika konstnärer. På vinterhalvåret håller jag till på Malta och målar där ljuset, människorna och havet inspirerar. Jag målar mest i akvarellteknik men även i akryl och olja. Akvarelltekniken tilltalar mig mest eftersom bilderna blir mer levande och är mer utmanande. Jag inspireras av natur och människor som jag möter speciellt det som sticker ut avseende färg eller form.

Utbildning – kurser

Jag har från att jag började måla akvarell år 2000 utbildat mig i Sverige, Hamburg, Berlin och Malta  för många olika konstnärer som Nils Ekvall, Jeni Caruana, Debbie Caruana Dingli, Tonio Mallia, Björn Bernström, Caroline Said Laurance, Helena Trovaj samt detta år även en av väldens bästa akvarellmålare Alvaro Castagnet från Uruguay

Utställningar

• Utställning FAR (Förenade auktoriserade revisiorer) 2003
  • Samutställning på Ekebyhovs slottsgalleri Ekerö 2004
  • Stenhamra vårdcentral 2005
  • Galleri Opus på Malta 2011
  • Chamber of Commerce Malta 2012 (Carpe Diem)
  • Konstringen Mälaröarna 2013,2014,2015,2016 och 2017
  • Edsvik Konsthall Akvarellsalong 2014 och 2015 Jurybedömd
  • Nordiska Akvarellsällskapet internetutställning jurybedömd 2014-15 (en av favoriterna)
  • Väsby Konsthall Akvarellsalong 2015 Jurybedömd

Övrigt kursledare i akvarellmålning.
Illustrerat poesiboken ”Hon vänder sig om och går

Representerad hos Institutet för Revisionsutbildning/FAR samt hos flera konstföreningar.

Medlem i Nordiska Akvarellsällskapet

Hemsida http://www.artmajeur.com/helzen