100-åringen

Erik Gottfrid Skullman från Högby Färentuna är 100,5 år gammal.

Erik var under en period Ekerö kommuns fullmäktige ordförande när kommunerna slogs ihop 1971 (Färingsö & Ekerö). Han är numera sambo med Inga Agnér, Ekerö kommunfullmäktige ordförande i 14 år fram till år 2000.

Erik har ägt och brukat gården Högby en bit ut på Färingsö. Uppdraget som politiker följde med gården efter hans far Erik Vilhelm Skullman. Nu har Erik Gottfrids barnbarn Martin Skullman och barnbarnsbarn Erik gården.

Eriks kusin, Kerstin Blomkvist, har en gång i tiden brukat jorden som Troxhammar golfbana utgör. Hennes son Anders Blomkvist arrenderade ut marken till golfklubben.

När Jessica (barnbarn till Erik Gottfrid) började spela golf i Älmhult så sa morfar till mamma att det något han ångrade att han aldrig hade testat. Så i 100-års present den 10 november 2013 fick Erik i present att Jessica och Niclas Norrbom skulle bjuda ut Erik på en golfbana. Dagen då detta blev verklighet var den 3:e augusti 2014.

Erik tyckte det var fantastiskt roligt att testa att spela golf på Troxhammars korthålsbana där han fick assistans av klubbens Pro Gustav Wallner. Erik lärde sig snabbt och justerade kraft och riktning för den cirka 3 meter långa putten som krävdes för att håla sin första boll i karriären. Det var genuin glädje när putten till slut trillade i efter några försök.

Vi på Troxhammar är glada att vi fick chansen att dela denna härliga dag med Erik och hans familj!