Eclectic

Eclectic 2017

Reglerna kommer i år att vara annorlunda mot tidigare år. Det blir en Running Eclectic på 18-hålsbanan och en på 12-hålsbana. Minimum antal startande på resp. tävling är 10 st. och avgiften är 50 kronor per bana.

Spelform Spelformen är slagspel med poängbogey. Om du spelar en slagspeltävling, där man räknar antal slag, så får du räkna ut hur många poäng i poängbogey det motsvarar. Om du spelar bästboll så får du räkna ut antal poäng det motsvarar utan hcp-reducering.

Om du spelar matchspel så kan inte det resultatet räknas in i denna tävling, eftersom spelformen är helt annorlunda och andra regler gäller.

Hur går det till

När du tycker att du har gjort ett bra resultat på ett eller flera hål, så ska du och din markör signera scorekortet och du ringar aktuella hål. Det går även bra att lämna in en kopia på scorekortet med aktuella hål inringade. Både tävling och sällskapsrunda gäller.

Den stora skillnaden mot tidigare år är att du bara får lämna ett resultat per hål. Har du alltså bestämt att du tycker att resultatet är bra och lämnat in ett scorekort för ett hål, så kan du inte förbättra hålet senare. Hålet blir låst.

Med bara en registrering per hål innebär det max 18 scorekort på 18-hålsbanan och max 12-kort på 12-hålsbana.

Det kommer att sättas upp en lista på alla deltagarna och resp. poäng på varje hål i damrum-met. Denna lista kommer att uppdateras kontinuerligt, troligen en gång per vecka. Du kan här också kontrollera dina resultat. Listan kommer även att läggas ut på hemsidan.

Inlämning av scorekort

Du lämnar scorekortet eller kopian i den låsta lådan i damrummet. Det som också är nytt är att du måste lämna in scorekortet samma dag som du har spelat. Om klubbhuset är stängt, så får du lämna in det nästa dag i damrummet alternativt skanna in det och maila Esse på mailadress esse.jensen@gmail.com. Detta är för att man inte ska kunna spara scorekortet ett tag och avvakta och se om man får ett bättre resultat.

När spelar man

Tävlingarna startar fredagen den 7 april och sista speldag blir tisdagen den 26 september. Prisutdelning sker på avslutningssvingen. Om man har pris att hämta men inte kan närvara, så får man utse ett ombud eller meddela DK innan avslutningssvingen.

Anmälan Anmälan och betalning görs i görs receptionen .

Denna nya tävlingsform har mer av gambling över sig, men vi vill testa detta tävlingssätt i år.

Hoppas att dessa tävlingar kan uppmuntra alla till att gå ut på banan och ha roligt och kanske skärpa till sig lite extra, då man vet att man i alla fall har sig själv att tävla mot.