Troxhammars tjejcup

Matchspel som ger minst två spelomgångar då vi även har spel akterut

Vem får delta

Tävlingen är för klubbens medlemmar över 22 år, med max hcp 36,0. Du måste kunna tänka dig att spela matcher både vardagar och helger.

Anmälan

Anmälan görs till mejladressen dk@troxhammargk.se och där ni anger ert golf-id, hcp, mejladress och mobilnummer.

När ni har fått bekräftelse på att vi har fått ihop 16 deltagare ska ni betala startavgiften på 50 kr till receptionen. Startlistan kommer att anslås på anslagstavlan i damrummet samt skickas på mejl till er alla. Varje spelomgång kommer att bli ca 4-5 veckor.

Matcharrangemanget

Matchspelet lottas oberoende av ditt hcp.

Deltagarna identifierar sin motståndare och kontakt tas mellan deltagarna utan dröjsmål. Båda deltagarna har lika skyldighet att kontakten skapas.

Matchen är fri att spelas omgående då deltagare kvalificerat sig för spel i en omgång.

Spel bör i första hand ske på 18-hålsbanan men kan efter överenskommelse även spelas på 12-hålsbanan.

Lottad vinst (vilket vi hoppas slippa)

Då spelarna erbjudit varandra speltider med minst en vardagstid och en helgtid var. Det vill säga sammanlagt minst fyra möjligheter till spel inom spelperioden och ingen tid är lämplig, så lottar damkommittén vinnare i matchen och anslår detta.

OBS! Det är spelarnas ansvar att kontakta damkommittén om detta måste ske.

Spelform

I denna spelform spelas match över 18 hål eller 12 hål (matchspelsregler). Från röd tee fullt handicap gäller. Spelaren med det högre spelhandicapet får tillgodogöra sig hela skillnaden mellan spelarnas erhållna slag.

Om skillnaden är tre slag mellan spelarna har spelaren med högre hcp ett extra slag på hålen med index 1-3.

Vid lika resultat efter 18 hål rekommenderas spelarna att fortsätta på hål 19. Kolla med receptionen vilken bana som är ledig. Även 5-hålsbanan kan användas, men då i scratchspel. Om inte det är möjligt rekommenderas 9 håls scratch puttävling och i absolut sista hand att tävlingsledningen lottar matchen.

Matchrapportering

Vinnaren för in sitt namn och reslutat på matchtavlan som sitter på anslagstavlan i damrummet.

Vid förlust i första omgången skriver man in sitt namn på listan för spel akterut och även där koras en vinnare.

Om spelare A leder med 5 vunna hål när det återstår 4 hål att spela blir resultatet 5/4.

Walk over: Skulle din motspelare utebli från avtalad match gäller walk-over.

Lycka till önskar damkommittén

Vinnare i Troxhammars Tjejcup