HK - Vårresor

Vårslaget 2017

Vårslaget 2017. Även detta år gick resan till Montado utanför Lissabon. Trots att resan var fyra veckor tidigare än förra året var vädret minst lika bra med ständig värme och stark sol. Temperaturen låg på ca 25 grader, alltså som en fin varm sommarvecka i Sverige. Easton golf var arrangör och det skötte det med stor bravur. Förutom golfen hann några med att göra en sightseeing på ett närbeläget slott/borg från morernas tid samt besök på en lokal vinproducent. Vårslaget, dvs lagmatch mellan Ekerö och Bromma, vanns ånyo av Bromma. Åke Hagstedt vann individuellt  över fyra golfdagar. Lars Westergren och Knut Elmvik höll som vanligt i alla trådar så att alla vi golfare njöt av en mycket skön golfvecka.

Vårslaget 2016

Årets Vårslag, 2016 04 11 - 18, gick av stapeln på Montado, en alldeles utmärkt golfbana ca 45 min SÖ Lissabon. Tävlingen, som pågick under fyra dagar i omväxlande väder men med en ständigt närvarande vind, vanns av Jan Edström. Den, speciellt för lagledarna, prestigefyllda lagtävlingen mellan Bromma och Ekerö avgjordes sista dagen till Ekerö's fördel, kanske delvis beroende på att några av deltagarna i Ekerö-laget var landsbaserade. Under sista dagen lyckades Gustaf Gustafsson med HIO på 3:e hålet, och Sten Åke Hagstedt med veckans lägsta score, 72 slag. Alla 31 deltagare hade en fin vecka på ett bra hotell. Lars Vestergren och Knut Elmvik (på hemmaplan) höll i det hela.

Vårresa med H55plus till Bonalba i mars 2015

Den traditionella vårresan med H55plus går nästa vår till Bonalba, som ligger cirka 10 km från Alicante i Spanien. Avresa sker den 14 mars och hemresa den 21 mars 2015. På programmet står golf i fem dagar. Förutom individuella tävlingar blir det också en lagtävling mellan Ekerö och Bromma.

Resans 33 platser blev snabbt fulltecknade, men det finns en väntelista om det skulle bli någon avbokning.

Du kan läsa mer om hotell och golfbana på www.golfworldtravel.se/bonalba-golf-resort/

Frågor om resan kan du ställa till Lars Vestergren, telefon 0730-389136 och e-mail lars.vestergren@gmail.com eller Knut Elmvik, telefon 0738-299091 och e-mail knel@comhem.se

VÅRSLAGET 2014

- - - - - - - -

Vårresan  2014 till Valle del Este, Spanien för herrar 55 plus.

30 förväntansfulla herrar reste 29/3 – 5/4 på den årliga vårresan innan vår egen bana öppnats. Vädret visade sig från sin soliga sida hela veckan med ca 22-25 grader på dagarna och shorts. Ordentliga stormvindar störde spelet något sista dagen.

Boendet var bra för att inte tala om det fantastiska köket som bjöd på utmärkt frukost och fantastiska buffémiddagar med grönsaksbord med småplock, flera huvudrätter att välja mellan som byttes ut varje dag till nya och ett aptitretande efterrättsbord med bl.a en glassbox för självbetjäning. Banan var inte alltför lätt att bemästra vilket innebar att de flesta nog gjorde av med 5-10 bollar den första rundan.

Första dagen var individuell inspelningsdag, därefter VÅRSLAGET 2014 under 3 dagar (lagspel mellan Ekerö och Bromma). En dag spelade vi fyrboll/bästboll i 2-mannalag.
John skötte som vanligt startlistor och resultatredovisning.

Efter rundorna satt vi på terrassen framför klubbhuset njöt och såg till att vätskebalansen blev den rätta efter drygt 5 timmar i solen under gemytlig stämning i vår grupp.  Många tog sig därefter till golfhotellets SPA som ingick i resepaketet. Den lediga dagen valde en del att efter puttingstävlan åka till

närliggande  Mojacar eller fiskebyn Garrucha eller helt enkelt "softa" på hotellets anläggning .Hela konceptet med nästan allt inkluderat passade alla.

Den nu genomförda resan motsvarade allas förväntningar. Vi är nöjda att resan klaffade som vi planerat.

Rolf Nilsson/Lars Ferngren

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Vårresan 2013 till Valle del Este, Spanien för herrar 55+

Vi var 26 förväntansfulla herrar som efter påsk 6-13 april 2013 reste på den årliga vårresan innan vår egen bana öppnas. Vädret visade sig från sin soliga sida hela veckan med ca 25 grader på dagarna och shorts. Boendet var bra för att inte tala om det fantastiska köket som bjöd på utmärkt frukost och fantastiska buffémiddagar med grönsaksbord med småplock, flera huvudrätter att välja mellan och ett utomordentligt aptitretande efterrättsbord.

Banan var inte alltför lätt att bemästra vilket innebar att de flesta gjorde nog av med 5-10 bollar den första rundan. Första dagen var individuell inspelningsdag, därefter vårslaget (lagspel mellan Ekerö och Bromma) dag 2, 5 och 6 och dag 3 fyrboll/bästboll. * * * Grattis Kjell Lönnberg till ditt HIO på hål 12 * * * Efter rundorna satt vi på terrassen framför klubbhuset och såg till att vätskebalansen blev den rätta efter drygt 5 timmar i solen under gemytlig stämning i vår grupp. Många tog sig därefter till golfhotellets SPA som ingick i resepaketet. Hela konceptet med nästan allt inkluderat passade alla. Den nu genomförda resan är en av de bättre vårresorna för herrar 55+ som gått av stapeln och vi är nöjda att resan klaffade som vi planerat.
”Vårslaget 2013” blir nog ganska ”Svårslaget” enligt gruppen.
Rolf Nilsson/Lars Ferngren</p</p</p</p

Vårresan 2012 till Troia Resort, Portugal för herrar 55+

Årets golfresa tillsammans med Oldboys från Mälarö GK Skytteholm gick till Troia Resort i södra Portugal 10-16 april. Vi bodde på Aqualuz Hotel, Troia.

Den traditionsenliga lagtävlingen "Tjällossningen" vanns knappt av Troxhammar efter en heroisk insats från Mälarö för att försvara pokalen trots att de hade en mycket mindre skara deltagare än Troxhammar. Resultatet blev 3174 för Trox och 3189 för Mälarö. I den individuella tävlingen segrade Nille Ålander med 247 slag följd av Tommy Alestedt från Mälarö 248 och Jan Edström Mälarö med 249 slag.
Reseledare: Lars Ferngren / Rolf Nilsson</p</p</p</p