Teen Cup

Publicerat: 2024-06-04 22:00 - Skrivet av Johan Eriksson Tapper

Alla juniorer se hit! Snart är det dags för årets klubbkval i Teen Cup, visst vill du vara med?

Teen Cup är en av världens största golftävlingar för juniorer. Teen Cup spelas i flera steg och börjar med ett klubbkval på hemmaklubben. På Troxhammar spelas årets kvaltävling den 19 juni.

För att kunna kvalificera sig till nästa steg i tävlingen behöver du vara mellan 13-16 år och ha under 36,0 i handicap. Men även om du är yngre än 13 år eller har ett högre handicap än 36,0 kan du ändå vara med i klubbkvalet och spela 9 hål!

Så här säger en av våra juniorer, Oskar, om det kommande klubbkvalet i Teen Cup.

"Jag heter Oskar och har spelat golf här på Troxhammar sedan 2022. Jag är 13 år och det gör att jag också får vara med och tävla i Teen Cup. Teen Cup är en av världens största golftävlingar för spelare mellan 13 och 16 år. Första omgången spelas alltid på hemmaklubben och de två bästa i varje klass går vidare till nästa omgång. Därefter utvecklas tävlingen genom ett regionkval och slutligen riksfinal där de bästa spelarna möts för att avgöra vem som är bäst i Sverige på golf i sin åldersklass.

Vill du, precis som jag, vara med och tävla för Troxhammar? Då tycker jag att du också ska anmäla dig till årets Teen Cup onsdag den 19 juni."

Visst låter det roligt? Läs mer och anmäl dig här!