Puma/Cobra JMI

Publicerat: 2023-07-14 08:47 - Skrivet av Johan Eriksson Tapper

Torsdagen den 13 juli spelades årets upplaga av Puma/Cobra JMI på 18-hålsbana, strålande väder och en fin bana välkomnade juniorerna.

Så här säger tävlingsledarna Britt Bergström och Evis Leander om årets upplaga:

Klockan 08.00 släpper vi iväg startfältet med start från både tee 1 och tee 10. Det är fullt startfält med spelare från klubbar runt om i Stockholm men även gäster från Sundsvall, Hofors, Ludvika, Linköping. Tävlingen är en mycket uppskattad tävling bland Sveriges bästa juniorer, kraven är höga för att komma med, många rankingpoäng behövs. För wild card behöver man t ex ha 6 i hcp för pojkar och högst 9 för flickor. De två bästa i flickklassen och de två bästa i pojkklassen går vidare till den stora JMI-finalen som spelas på Öijared 22-24 september.

Efter de första 18 hålen är det dags för lite god lunch det bjöds på tacobuffé som var en riktig succé, sen väntar ytterligare 18 hål. Allt flyter fantastiskt bra, endast några få frågor till domaren och de flesta frågorna gäller droppning.

Efter 36 spelade hål står det klart att Österåkers GK haft en strålande dag med vinster i både flick- & pojkklassen. Iza Ståhlevi vinner flickklassen på 145 slag, men inte nog med det så sätter hon dessutom ett nytt banrekord med 71 slag från tee 51! Melker Mure tog hem segern i pojkklassen på 138 slag. 

Resultat
Flickor
1:a Iza Ståhlevi, Österåkers GK
2:a Lova Jansson, Ängsö GK
3:a Anna Korsén, Huvudstadens GK 

Pojkar
1:a Melker Mure, Österåkers GK
2:a Ludvig Behring, Sollentuna GK
3:a Sixten Henningson Kylmäkorpi, Stockholms GK

Ett stort tack till alla funktionärer, domare, restaurangen, reception- & kanslipersonal men framför allt till banpersonalen, som fixat en bana i toppklass. Alla våra deltagare hyllade banan till skyarna, även om den bjöd på flera svårigheter.